Vårt arbeid

Om stiftelsen MSM Arrangement

Stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM) ble etablert i 1989 og arrangerte det første Midnight Sun Marathon i 1990.

Bak stiftelsen Midnight Sun Marathon står Mack Ølbryggeri, Mediehuset iTromsø, TUIL Tromsdalen Friidrett, Sparebanken Nord-Norge, Troms Kraft as og Tromsø Kommune. MSM har som formål å planlegge og gjennomføre idretts- og kultur arrangement i Tromsø, og derigjennom markedsføre Tromsø og landsdelen som reisemål nasjonalt og internasjonalt. Stiftelsen ønsker å bidra med å spre løpeglede for alle, uansett fysisk form, alder og personlige mål.  I tillegg skal vi arbeide for at arrangementet gir størst mulig økonomisk bidrag til idrettslige- og humanitære formål. Stiftelsen MSM arrangerer Polar Night Halfmarathon (Mørketidsløpet) i januar, Samisk Uke i februar, Midnight Sun Marathon i juni og Tromsø Mountain Challenge i august.

Vi gir tilbake til idretten

Hvert år utbetaler vi bidrag til lag og frivillige organisasjoner som stiller med funksjonærer på våre arrangementer. Dermed bidrar MSM økonomisk til mange ulike idrettslag og foreninger.  I 2017 bidro MSM med rundt en million kroner til idrettslige og humanitære formål.  MSM har de siste tre år delt ut tolv idretts-stipend til unge idrettstalenter fra landsdelen.

Våre dyktige og imøtekommende funksjonærer er med på å skape gode og positive opplevelser for deltakerne. Mange av de tilreisende setter stor pris på kontakten med de funksjonærene. Årlig tar tusenvis av mennesker turen til «Nordens Paris» for å løpe enten Mørketidsløpet, Midnight Sun Marathon eller Tromsø Mountain Challenge. For mange er dette det første møte med Arktis og Nord-Norge.

Ansatte

Stiftelsen har tre ansatte og står bak fire ulike arrangementer i Tromsø gjennom året. Daglig leder er Nils Isaksen Hætta, Jan Schjetlein er teknisk ansvarlig samt har ansvar for tidtaking, Magnus Kjeldsberg og Franziska Wentzlaff er prosjektkoordinator. Du kan nå oss på mail info@msm.no eller tlf. 77 67 33 63.

Mørketidsløpet

Mørketiden i Tromsø varer fra 21. november til 21. januar. Dette gir oss mulighet til å arrangere unikt løpsarrangement på vinteren.  I januar arrangerer vi Norges største vinterløp, Mørketidsløpet, med deltakere fra over femti nasjoner. Mørketid er eksotisk for mange tilreisende, og vi er stolte over å kunne vise frem Tromsø i vinterdrakt. Fargespillet i mørketida overrasker mange, og når nordlyset danser over byen så er både kulde og mørke glemt. Mørketidsløpet er det største vinteridretts-arrangementet i Nord-Norge, og man kan velge tre ulike distanser, SATS Mørketidstrim (5km), 10km og halvmaraton.

Samisk uke

I begynnelsen av februar arrangerer MSM Samisk Uke i Tromsø, en uke med fokus på samisk kultur og idrett. Uka fylles med kulturelle innslag som konserter, foredrag, verksted/kurs og avsluttes med NM i lassokasting og det store høydepunktet- NM i reinkappkjøring sprint, i Storgata midt i hjertet av Tromsø!

Midnight Sun Marathon

Juni byr den nordnorske sommeren med midnattsol og vårt største løp, Midnight Sun Marathon. Løpet samler over 6000 løpeglade fra over 60 nasjoner til dyst i Tromsøs gater. Her er noe for alle aldre og ønsker; barneløp, Coop Minimaraton, TINE Mila, Mizuno Halvmaraton og maraton. I 2016 besøkte kongen og dronningen arrangementet som del av sitt jubileumsferd. Kongeparet var svært overrasket over den store internasjonale deltakelsen.  Dronningen startet Labb og Line Barneløp og sammen med Kongen heiet de mangehundre barn i mål igjennom sentrumsgatene.

Tromsø Mountain Challenge

For de som foretrekker terreng, så arrangerer vi Tromsø Mountain Challenge (TMC) i august- i kremen av nordnorsk terreng. Her er det muligheter for å løpe enkeltdistanser eller delta på trippelen. MSM Ekstremløpet er en syrefest fra Tromsdalen camping til Fjellheisen restaurant.  i 2018 blir det første gang opp den nylagte sherpa-trappa. Ekstremløpet etterfølges av halv- eller hel Ultra, som tar deltakerne opp i et variert og vakkert terreng mellom Snarby og Tromsdalen. TMC avsluttes med Tromsdalstinden 1238m opp, et motbakkeløp som ender opp på selveste byfjellet vårt, som kan sees fra Tromsø sentrum.

Våre arrangement er viktig for byen, landsdelen og ikke minst folkehelsa. Vi i stiftelsen Midnight Sun Marathon ønsker å bidra til å spre løpeglede til alle, uansett fysisk form, alder og personlige mål.