Dato for arrangement

6. Feb - 12. Feb 2023

Samisk Uke

Under Samisk Uke i Tromsø arrangeres alt fra seminarer og workshops, til konserter og reinkappkjøring. Samisk uke inkluderer NM i lassokasting i Storgata, tusenvis av folk trekker seg til sentrum for å se NM i reinkappkjøring på søndag.

I mange år har det også vært arrangert et vintermarked på Stortorget midt i Tromsø sentrum under Samisk Uke. Markedet er populært, og en viktig arena for produsenter av duodji (samisk kunst og håndverksprodukter). I år arrangeres Lørdag 11. og søndag 12. februar. Her vil ulike samiske aktører vise frem sine varer. Du kan kjøpe reinsdyrkjøtt, tørka kjøtt, spise varmmat, handle duodji – samisk handarbeid basert på naturmaterialer. Her finner du ullkartanker, votter, skaller, skinnluer osv. Det vil også være forskjellige matvogn. Er du interessert i plass på Arktisk Vintermarked kan du booke plass her

Mer informasjon og detaljert program kommer så snart aktivitetene er bekreftet. Programmet lanseres i begynnelsen av Januar 2023.

Følg Samisk Uke sin Facebook-side for å holde deg oppdatert på datoene og programmet for 2023. Programmet kan endres på kort varsel.

Informasjon tilknyttet løpet

Om Samisk uke

Hvor kan jeg finne bilder fra Samisk uke?

Vi publiserer oppdateringer og påminnelser om de ulike arrangementene under Samisk uke på våre Facebook-sider. Der vil du også finne bilder fra NM i lassokasting og NM i reinkappkjøring, etter at arrangementene er gjennomført. Følg oss i sosiale medier for å få oppdateringer om hva som skjer under Samisk uke:)

Hva er Vintermarked – Samisk Uke?

Lørdag 11. og søndag 12. februar arrangerer vi Vintermarked på Stortorget midt i Tromsø sentrum. Her vil ulike samiske aktører vise frem sine varer. Du kan kjøpe reinsdyrkjøtt, tørka kjøtt, spise varmmat, handle duodji – samisk handarbeid basert på naturmaterialer. Her finner du ullkartanker, votter, skaller, skinnluer osv.

Hvem kan delta på Samisk uke?

Samisk uke er åpen for alle, og vi ønsker å skape et variert program gjennom uka som varer fra 5. februar til 12. februar 2023. Dersom du er nysgjerrig på Samisk historie, kultur og idrett er dette en ypperlig sjanse til å lære litt mer!

NM lassokasting er et åpent mesterskap og du trenger ikke representere en klubb for å delta

NM reinkappkjøring sprint er blitt arrangert i Storgata i Tromsø siden 2004. Deltakerne i NM må kvalifisere seg gjennom uttaksløp. Uttaket gjøres av Samenes Idrettsforbund  SVL 

Reinkappkjøring

Hvor kan jeg kjøpe billetter til NM i Reinkappkjøring?

Billetter til arrangementet kan kjøpes i vår stand på Arktisk marked på Stortorget dagen før løpet, eller på arenaen på løpsdagen. Du kan betale med VIPPS, kontanter eller kort. Vi anbefaler å kjøpe billett dagen før løpet for å unngå lange køer på løpsdagen.

Billettpriser er: kr. 200,- for voksne, barn opp til 16 år er får gratis adgang.

Hvor fort kan et reinsdyr løpe?

Disse reinsdyrene trenes spesielt for denne idrettsgrenen og kan nå en toppfart på opp mot 60km/t. Ofte er det så jevnt mellom reinsdyrene at vi må bruke målfoto som tar inntil 2000 bilder i sekundet for å avgjøre hvem som er vinneren. Sprint i reinkappkjøring er på 201m og den offisielle verdensrekorden er på 14:96 sekunder og innehas av Anders Nils K. Eira fra Karasjok.

Om Tromsø

Overnatting i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet det meste av byens overnattingstilbud HER, både hoteller, camping og leiligheter. De fleste hotellene ligger i Tromsø sentrum, men sjekk før du booker overnatting. Vi samarbeider med Scandic Ishavshotel og har rom med 40% avslag til våre løpere. Ta kontakt med oss på info@msm.no for en link til dette tilbudet.

Sentrums-hotellene ligger i gangavstand til både start- og målområdet under Midnight Sun Marathon, Mørketidsløpet og reinkappkjøringa under Samisk Uke.

Transport i Tromsø?

Hos Troms Fylkestrafikk finner du info om bussrutene i Tromsø, du kan kjøpe billetter og fylle på Tromskortet ditt. Du kan blant annet kjøpe enkeltbillett eller en periodebillett på 24t eller 7 dager.

Hva kan jeg finne på i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet oversikt over byens tilbud innen aktiviteter, overnatting, bespisning og shopping. Besøk deres hjemmeside HER. Du kan også laste ned appen deres, Tromsø Official City App, så du kan ha med deg alt av informasjonen når du er på farta!

Andre arrangement:

Samarbeidspartner: