Dato for arrangement

31. Jan - 6. Feb 2022

Samisk Uke

Under Samisk Uke i Tromsø arrangeres alt fra seminarer og workshops, til konserter og reinkappkjøring. På lørdag arrangerer vi NM i lassokasting i Storgata, og på søndag trekker tusenvis av folk til sentrum for å se NM i reinkappkjøring. I mange år har det også vært arrangert et vintermarked på Stortorget i Tromsø under Samisk Uke. Markedet er populært, og en viktig arena for produsenter av duodji (samisk kunst og håndverksprodukter).

Mer informasjon og detaljert program kommer så snart aktivitetene er bekreftet.

Følg Samisk Uke sin Facebook-side for å holde deg oppdatert på datoene og programmet for 2022. Programmet kan endres på kort varsel.

Informasjon tilknyttet løpet

Om Samisk uke

Hvor kan jeg finne bilder fra Samisk uke?

Vi publiserer oppdateringer og påminnelser om de ulike arrangementene under Samisk uke på våre Facebook-sider. Der vil du også finne bilder fra NM i lassokasting og NM i reinkappkjøring, etter at arrangementene er gjennomført. Følg oss i sosiale medier for å få oppdateringer om hva som skjer under Samisk uke:)

Hva er Vintermarked – Samisk Uke?

Lørdag 5. og søndag 6. februar arrangerer vi Vintermarked på Stortorget midt i Tromsø sentrum. Her vil ulike samiske aktører vise frem sine varer. Du kan kjøpe reinsdyrkjøtt, tørka kjøtt, spise varmmat, handle duodji – samisk handarbeid basert på naturmaterialer. Her finner du ullkartanker, votter, skaller, skinnluer osv. I lavvoen kan du kikke på produkter fra den Samiske skolen på Prestvannet, mens du nyter hjemmebakt kake med kaffe til.

Hvem kan delta på Samisk uke?

Samisk uke er åpen for alle, og vi ønsker å skape et variert program gjennom uka som varer fra 31. januar til 6. februar 2022. Dersom du er nysgjerrig på Samisk historie, kultur og idrett er dette en ypperlig sjanse til å lære litt mer!

For å delta i NM lassokasting må du representere en klubb som er registrert i Samenes Idrettsforbund (SVL)

NM reinkappkjøring sprint er blitt arrangert i Storgata i Tromsø siden 2004. Deltakerne i NM må kvalifisere seg gjennom uttaksløp. Uttaket gjøres av Samenes Idrettsforbund  SVL 

Reinkappkjøring

Hvor kan jeg kjøpe billetter til NM i Reinkappkjøring?

Billetter til arrangementet kan kjøpes i vår stand på Arktisk marked på Stortorget dagen før løpet, eller på arenaen på løpsdagen. Du kan betale med VIPPS, kontanter eller kort. Vi anbefaler å kjøpe billett dagen før løpet for å unngå lange køer på løpsdagen.

Billettpriser er: kr. 200,- for voksne, barn opp til 16 år er får gratis adgang.

Hvor fort kan et reinsdyr løpe?

Disse reinsdyrene trenes spesielt for denne idrettsgrenen og kan nå en toppfart på opp mot 60km/t. Ofte er det så jevnt mellom reinsdyrene at vi må bruke målfoto som tar inntil 2000 bilder i sekundet for å avgjøre hvem som er vinneren. Sprint i reinkappkjøring er på 201m og den offisielle verdensrekorden er på 14:96 sekunder og innehas av Anders Nils K. Eira fra Karasjok.

Om Tromsø

Hvor kan jeg bo under mitt opphold i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet det meste av byens overnattingstilbud HER, både hoteller, camping og leiligheter. De fleste hotellene ligger i Tromsø sentrum, men sjekk før du booker overnatting. Sentrums-hotellene ligger i gangavstand til både start- og målområdet under Midnight Sun Marathon, Mørketidsløpet og reinkappkjøringa under Samisk Uke.

Hvordan kommer jeg meg rundt omkring i Tromsø?

Hos Troms Fylkestrafikk finner du info om bussrutene i Tromsø, du kan kjøpe billetter og fylle på Tromskortet ditt. Du kan blant annet kjøpe enkeltbillett eller en periodebillett på 24t eller 7 dager.

Hva kan jeg finne på i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet oversikt over byens tilbud innen aktiviteter, overnatting, bespisning og shopping. Besøk deres hjemmeside HER. Du kan også laste ned appen deres, Tromsø Official City App, så du kan ha med deg alt av informasjonen når du er på farta!

Andre arrangement:

Samarbeidspartner: