21.-23. august 2020

Tromsø Mountain Challenge

Løp i tøff nordnorsk natur

Vi inviterer til Tromsø Mountain Challenge, en helg med fire fjelløp på tre dager i Tromsø, siste helga i august.
De nordnorske fjella byr på store kontraster: Lettløpt terreng, fjell og fjord, bratte bakker og steinur, grønne fjellsider og en utsikt som gir nye krefter! Prøv deg på hele trippelen eller delta i et enkelt løp. Her finnes noe for enhver smak!

 

MSM Ekstremløpet – går opp Sherpatrappa

Fredag 21.august 2020 arrangeres MSM Ekstremløpet med start ved Tromsø Camping i Tromsdalen, og målgang ved Fjellstua på Fløyfjellet.  For første gang får deltakerne mulighet til å løpe opp hele den populære Sherpatrappa som ferdigstilles i 2019.  Trappa vil da ha over 1000 trinn, og er en av de lengste trappene i Norge som er bygget av Sherpaene fra Nepal.  Løypa måler 2,4km med 420m stigning.

RESULTATER 2019

Tromsø Mountain Ultra 50km/HalvUltra 25km

info NORSK Tromsø Mountain Ultra 2019 (pdf) (oppdatert august 2019)

Lørdagen er det duket for terrengløp i alt fra lettløpt terreng til barske bakker. Tromsø Mountain Ultra (50km) starter fra Snarbyeidet og passerer gjennom lettløp terreng, før det byr på barske bakker og fjell, men målgang i Tromsdalen. Løpet var også Nord-Norges første ultraløp!

I tillegg til 50km tilbyr vi også HalvUltra på 25km med start og mål ved Tromsø Camping i Tromsdalen.

NB! Under Tromsø Mountain Ultra 50km og HalvUltra 25km er det påbudt med sekk/løpevest med forhåndsbestemt innhold. Se mer under FAQ om løpet.

SE RESULTATER FRA 2019

Tindløpet – Norgescup i motbakke 2019

(Tromsdalstinden 1238m opp)

Søndag 25.august avrundes helga med motbakkeløp opp på selve byfjellet Tromsdalstinden, 1238 moh. «Tinden», som fjellet kalles blant de lokale, kan sees fra Tromsø sentrum og er et kjent og vakkert landemerke i Tromsø. Løpet starter ved Tromsø Camping og går i mål på toppen av Tromsdalstinden. Løypa måler 10,6km. Løpe er med i Norgescupen for motbakkeløp.

Alle deltagerne må ha ryggsekk som inneholder drikke, mat, tørr skjorte og vindjakke. Det er ikke drikkestasjon på toppen. Bekledningen i sekken er ment som et sikkerhetsutstyr, da det kan være røffe værforhold ved målgang på toppen av Tromsdalstinden.

RESULTATER TINDLØPET 2019

Tromsø Mountain Challenge Triple

For deg som er ute etter en utfordring, eller synes alle løpene høres forlokkende ut, så kan du delta i tre løp på tre dager. Triple består av MSM Ekstremløpet, Tromsø Mountain Ultra 50km og Tromsdalstinden 1238m opp. NB! HalvUltra inngår ikke i Triple.

Komplett program for løpshelga vil bli oppdatert nærmere løpshelga.

MSM Ekstremløpet, 2020
Tromsø Mountain Ultra 50km, 2020
HalvUltra 25km, 2020
Tindløpet, 2020
TMC Trippel, 2020

Informasjon tilknyttet løpet

Før løpet

Hva er påbudt utstyr for deltakelse i Tindløpet?

Alle deltagerne må ha ryggsekk som inneholder drikke, mat, tørr skjorte og vindjakke. Det er ikke drikkestasjon på toppen. Bekledningen i sekken er ment som et sikkerhetsutstyr, da det kan være røffe værforhold ved målgang på toppen av Tromsdalstinden.

Hva er løyperekordene for TMC?

Tromsø Mountain Challenge

Ekstremløpet – Herrer 15:52, Damer 17:23
Tromsø Mountain Ultra 50km – Herrer 04:07:20, Damer 04:43:55
HalfUltra 25km – Herrer 01:55:50, Damer 01:56:37
Tromsdalstinden 1238m opp- Herrer 01:05:12, Damer 01:16:00

Hvor og når får jeg startnummeret til TMC?

Startnummerutdeling for Tromsø Mountain Challenge skjer i servicebygget til Tromsø Camping, Tromsdalen

Ekstremløpet/ TMU50km: Startnummerutdeling fredag 12:00-16:30

HalvUltra 25km: Fredag 23. august 12:00-16:30 og lørdag 24. august 09:00-11:30

Tromsdalstinden 1238m opp: Søndag 25.august kl. 09:00-11:30

Hvor gammel må jeg være for å delta på Tromsø Mountain Challenge?

Obs: Vi beregner din alder ut i fra fødselsår, ikke dato. Dvs at dersom du fyller 12 det året løpet arrangeres, så er du gammel nok til å delta på både Ekstremløpet og Tromsdalstinden 1238m opp.

Tromsø Mountain Challenge

Ekstremløpet- fra 12 år

HalvUltra 25km- fra 18 år

Tromsø Mountain Ultra 50km- fra 18 år

Tromsdalstinden 1238m opp- fra 15 år

Hva er prisene for påmelding til Tromsø Mountain Challenge?

Tromsø Mountain Challenge: 

MSM Ekstremløpet                                      kr 350,-

MSM Ekstremløpet under 16 år                kr 225,-

TMUltra 50km                                              kr 900,-

HalvUltra 25km                                            kr 650,-

Tromsdalstinden 1238m opp                     kr 450,-

TMC Trippel                                                  kr 1400,-

Fra og med 13.08 øker startavgiften for alle løp med kr. 100,-.

Ønsker du å melde deg på? Gå til påmeldingssiden HER.

Jeg kan ikke delta, kan jeg selge startnummeret mitt videre?

Nei, påmelding er personlig og bindende. Når du først har meldt deg på og akseptert våre betingelser, kan du ikke få refundert din påmelding eller endret navn på denne. Løpere som deltar med et startnummer som er registrert på andre enn dem selv, vil bli diskvalifisert.

Dersom du ikke kan delta på grunn av sykdom/skade, så kan du sende oss en epost på info@msm.no med legeerklæring innen en uke etter løpsdagen. Da vil vi overføre din påmelding til neste års løp (Obs! Administrasjonsgebyr på kr 100,- tilkommer og må være betalt innen en uke etter løpsdagen).

Hvilke klasser er det i de ulike løpene i TMC?

I MSM Ekstremløpet  er det er 8 klasser – 4 for kvinner og 4 for menn.  12-14 år, 15-17 år, 18-49 år, 50+. Nedre aldersgrense 12 år.

Tromsø Mountain Ultra 50km og HalvUltra har to klasser – en for kvinner og en for menn. Nedre aldergrense er 18år for å løpe HalvUltra 25km og TMU50km (født 1998 eller før).

På Tromsdalstinden 1238m opp er det 2 klasser –  kvinner og menn.  Nedre aldersgrense 15 år.

Hvor lenge er påmeldingen åpen for TMC?

Ekstremløpet, Halv-Ultra og Tromsdalstinden 1238m opp: Online påmelding er åpen til torsdagen før løpet, kl.12.00, dersom vi fremdeles har ledige plasser. Startavgiften øker med kr. 100,- fra 13. august for alle løp under TMC.

Tromsø Mountain Ultra 50km og Trippelen: Online påmelding er åpen til mandagen før løpet, kl 12.00, dersom vi fremdeles har ledige plasser.

 

På løpsdagen

Hva er makstiden på de ulike distansene under TMC?

Tromsø Mountain Challenge:

TMU50km: Makstid ved kontrollpunkt Tromsdalselva (32km) er 5 1/2 timer (kl.14:30). Dersom man bruker lengre tid må man avslutte løpet her, og ta seg direkte ned til mål ved Tromsø Camping i Tromsdalen. Total makstid for Tromsø Mountain Ultra50km er 9 timer.

HalvUltra 25km: Makstid for HalvUltra er 6 timer.

Tromsdalstinden 1238m opp: Makstiden er satt til 3 timer.

Hvordan kommer jeg meg til start på TMUltra og HalvUltra?

Tromsø Mountain Ultra 50km: Starten går fra Snarbyeidet på fastlandet nordøst for Tromsø. Du kan kjøre selv/få skyss til Snarbyeidet om du ønsker det, eller ta bussen som arrangøren setter opp fra Tromsø camping i Tromsdalen. Bussen går kl 07:50 lørdags morgen. Du kan sette igjen bagasjen din i bagasjeoppbevaringen på Tromsø Camping (på eget ansvar). Dersom du har med deg noe ekstra klær/bagasje til start, så kan du sende denne tilbake til målområdet med bussen. Husk da og merke bagasjen med navn og mobilnummer. Vi tar ikke ansvar for evt bagasje som kommer bort under arrangementet.

HalvUltra 25km: Starten her er ved Tromsø camping i Tromsdalen. Adressen her er Arthur Arntzens veg 10. Om du kommer med buss fra Tromsøya, så kan du ta buss 20 eller 24 mot Kroken og gå av på stoppet som heter Båthavna. Følg Arthur Arntzens veg (langs elva) opp til campingen, det tar ca 10min til fots.

Hva er påbudt innhold i sekken under TMU50km og HalvUltra 25km?

Under TMU50km og Halv-Ultra er det påbudt med sekk, men det er ikke krav til vekt. Påbudt utstyr skal ligge i sekken ved målgang, da dette er nødutstyr/tilleggsutstyr. Benytter du nødutstyret underveis så må det legges i sekken før målgang.

Alle deltakere må ha med:

 • Langermet skjorte
 • Kart
 • Kompass eller GPS (GPS og kompass i klokke er godkjent)
 • Mat (minimum 150 gram mat må ligge i sekken ved målgang).
 • Vindtett jakke
 • Vindtett bukse
 • Lue
 • Hansker
 • Fløyte
 • Mobiltelefon
 • Drikkeflaske
 • Varmefolie

Utstyret i sekken er nødutstyr, da det kan bli utfordrende forhold på fjellet under løpet. Alle deltakerne deltar på eget ansvar, og må selv besørge at de har med nok mat, drikke og varme klær til å ta vare på seg selv i en evt nødsituasjon. Vi minner også om at du er pliktig å hjelpe andre i nød under løpet. Påbudt utstyr skal ligge i sekken ved målgang.

Arrangør gir alle deltakerne en varmefolie og kart over løypa. Resten av innholdet til sekken må deltagerne sørge for selv. Sekken kan bli kontrollert ved målgang. Det gis 15 minutter tilleggstid for hvert element som mangler i henhold til innholdslisten. Deltakerne i TMU 50km får i tillegg utdelt ev deltaker t-skjorte.

Deltakerne kan ikke ha egen support i løypa eller motta service fra andre enn arrangørens oppsatte service stasjoner.  Utover dette er det KUN det du har i sekken som kan brukes. Det er heller ikke lov å ha følgeløpere utover de som deltar i løpet.

 

Hvor er det drikkestasjoner under TMC?

MSM Ekstremløpet:

Drikkestasjon når du kommer i mål ved Fjellstasjonen.

TMU50km og HalvUltra 25km:

Det vil være servicestasjoner ved alle hyttene, Tromsdalselva og Fjellheisen med servering av Maxim sportsdrikk og vann. Ved Tromsdalselva og Fjellheisen vil det også være bananer og cola. Drikkebegeret drikkes ved stasjonen eller tas med til neste stasjon. Søppel må kun kastes ved angitte stasjoner og IKKE kastes i naturen.  Man kan få påfyll av sportsdrikk på sin egen flaske på stasjonene. Det finnes mange elver med muligheter for påfyll av vann på egen flaske langs traseen. Det du ellers ønsker av mat og drikke må du medbringe selv.

Tindløpet

Det er drikkestasjon ved Tromsdalselva og oppe på Salen, før du begynner på siste ryggen opp mot toppen. Alle deltakerne må ha med full drikkeflaske i sekken, da det ikke er noen drikkestasjon ved målgang på toppen av Tromsdalstinden.

Hva må jeg gjøre på sjekkpunktene i løpet?

Gjelder for TMU50km samt HalvUltra 25km

Alle løperne skal innom sjekkpunktene i løypa, slik at vi kan kontrollere at du har løpt hele løypa. Nedenfor ser du oversikt over hvilke sjekkpunkter du skal innom på hhv Ultra og Halv-ultra:

 • Trollvassbu (ca. 5km)
 • Nonsbu (ca. 13,5km)
 • Blåkollkoia (ca. 19km)
 • Skarvassbu (ca. 25km)
 • Tromsdalselva (ca. 32km)  (gjelder også HalvUltra 25km)
 • Inne i Dypdalen hvor løypa tar av mot Bønntuva (ca. 35km) (også HalvUltra 25km)
 • Bønntuva (ca. 37 km)  (gjelder også HalvUltra 25km)
 • Fjellheisen (ca. 40km)  (gjelder også for HalvUltra 25km)
 • Under Svarthammaren hvor løypa kommer inn på stien opp Tromsdalen (ca. 45km)  (gjelder også for HalvUltra 25km)Løperne plikter selv å registrere seg ved alle sjekkpunkter til funksjonærene.

Etter løpet

Legger dere ut bilder fra TMC?

Ja, vi publiserer noen bilder fra løpene på våre Facebook-sider noen dager etter gjennomført løp. Vi har ikke fotograf som jobber på oppdrag for oss, og er dermed avhengig av å selv kunne ta litt bilder ved start/mål. Dersom andre publikummere eller deltagere har bilder fra løpet som vi kan få dele, så send oss gjerne en mail på info@msm.no.

Får jeg premie for min deltakelse i TMC?

MSM Ekstremløpet:

Alle som fullfører får medalje. I tillegg premierer vi de tre beste i  årsklassene, samt spurtpris dame/herre.
I tillegg trekkes det premier på startnummer. Løyperekord for dame og herre premieres med kr. 1000,-.  Settes det ikke løyperekord vil beløpet bli overført til neste års premiepott. Dvs. økes til kr. 2.000,-, tredje året til kr. 3.000,-.

TMU 50km/ HalvUltra 25km:

Deltakerpremie til alle som gjennomfører. I tillegg vil de tre beste kvinner og menn i TMU50km og HalvUltra 25km premieres.

Tromsdalstinden 1238m opp:

Alle som fullfører får deltakerpremie. De tre beste i dame- og herreklassen premieres. I tillegg trekkes det gavepremier blant alle deltakerne.

Trippelen:

Den beste kvinne og mann i trippelen premieres. Alle som fullfører trippelen får Tromsø Mountain Challenge-diplom.

Om Tromsø

Hvordan kommer jeg meg rundt omkring i Tromsø?

Hos Troms Fylkestrafikk finner du info om bussrutene i Tromsø, du kan kjøpe billetter og fylle på Tromskortet ditt. Du kan blant annet kjøpe enkeltbillett eller en periodebillett på 24t eller 7 dager.

Hva kan jeg finne på i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet oversikt over byens tilbud innen aktiviteter, overnatting, bespisning og shopping. Besøk deres hjemmeside HER. Du kan også laste ned appen deres, Tromsø Official City App, så du kan ha med deg alt av informasjonen når du er på farta!

Er det langt fra flyplassen og inn til sentrum?

Tromsø er en liten øy som er ca 10km fra nord til sør. Flyplassen ligger på selve øya, og med flybuss eller taxi tar det omtrent ti minutter inn til sentrum (noe lengre tid i rushtiden). Alle hotellene ligger også i sentrum, og det er gangavstand mellom disse.

Hvordan reiser man til Tromsø

Om du kommer fra et annet land og skal til Tromsø, så må du fly til Oslo og deretter ta fly videre til Tromsø. Flytiden fra Oslo til Tromsø er ca. 2 timer og det er mange daglige avganger. Om du ønsker å komme sjøveien, så har Hurtigruten anløp i Tromsø, og lokalt kan du for eksempel ta hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes. Det finnes også bussforbindelser fra for eksempel Narvik, Bardufoss, og Alta. Se mer info om reise innad i Troms hos Troms Fylkestrafikk sine nettsider.

Andre arrangement:

Generalsponsor:

Samarbeidspartner:

Coop