25.-27. august 2023

TMC – Tromsø Mountain Challenge

Løp i tøff nordnorsk natur

Påmelding åpner oktober 2022

Vi inviterer til Tromsø Mountain Challenge, en helg med fire fjelløp på tre dager i Tromsø, siste helga i august.
De nordnorske fjella byr på store kontraster: Lettløpt terreng, fjell og fjord, bratte bakker og steinur, grønne fjellsider og en utsikt som gir nye krefter! Prøv deg på hele trippelen eller delta i et enkelt løp. Her finnes noe for enhver smak!  Benytter anledningen å ønske Rab og Explo velkommen som nye sponsorer for TMC.
Explo Ekstremløpet – går opp Sherpatrappa

Fredag 25. august 2023 arrangeres Explo Ekstremløpet med start ved TUIL Arena i Tromsdalen, og målgang ved Fjellstua på Fløyfjellet. Her løper deltakerne opp  den populære Sherpatrappa som ble ferdigstilt i 2019.  Trappa har 1203 trinn, og er en av de lengste trappene i Norge som er bygget av Sherpaene fra Nepal. Løypa måler 2,4km med 420m stigning.

Rab Ultra 50Km / TMC HalvUltra 25Km

Lørdag 26. august er det duket for terrengløp i alt fra lettløpt terreng til barske bakker. Rab Ultra 50K starter fra Snarbyeidet og passerer gjennom lettløpt terreng, før det byr på barske bakker og fjell, med målgang i Tromsdalen. Løpet var også Nord-Norges første ultraløp!

Samme dag arrangeres også TMC HalvUltra 25Km med start og mål ved TUIL Arena i Tromsdalen. Løpet går opp Tromsdalen og slutter seg til 50Km løypa innerst i dalen.

NB! Under Rab Ultra 50Km og TMC HalvUltra 25Km er det påbudt med sekk/løpevest med forhåndsbestemt innhold. Se mer under FAQ om løpet.

 

TMC Tindløpet

(Tromsdalstinden 1238m)

Søndag 27. august avrundes helga med motbakkeløp opp på selve byfjellet Tromsdalstinden, 1238 moh. «Tinden», som fjellet kalles blant de lokale, kan sees fra Tromsø sentrum og er et kjent og vakkert landemerke i Tromsø. Løpet starter ved TUIL Arena i Tromsdalen og går i mål på toppen av Tromsdalstinden. Løypa måler 10,6km.

Alle deltagerne må ha ryggsekk som inneholder drikke, mat, tørr skjorte og vindjakke. Bekledningen i sekken er ment som et sikkerhetsutstyr, da det kan være røffe værforhold ved målgang på toppen av Tromsdalstinden.

TMC Trippel

For deg som er ute etter en utfordring, eller synes alle løpene høres forlokkende ut, så kan du delta i tre løp på tre dager. TMC Trippel består av Explo Ekstremløpet, Rab Ultra 50Km og TMC Tindløpet. NB! TMC HalvUltra 25Km inngår ikke i TMC Trippel.

 

Rab Ultra 50K – 2022
TMC HalvUltra 25K – 2022
TMC Tindløpet – 2022
Explo Ekstremløpet – 2022
TMC Trippel – 2022

Informasjon tilknyttet løpet

Før løpet

Hva er påbudt utstyr for deltakelse i TMC Tindløpet?

Alle deltagerne må ha ryggsekk som inneholder drikke (0,5l), mat (150g), tørr skjorte, vindtett jakke og mobiltelefon. Det er ikke drikkestasjon på toppen. Bekledningen i sekken er ment som et sikkerhetsutstyr, da det kan være røffe værforhold ved målgang på toppen av Tromsdalstinden.

Hva er løyperekordene for TMC?

Tromsø Mountain Challenge

Explo Ekstremløpet – Herrer 15:52, Damer 17:23
Rab Ultra 50K – Herrer 04:07:20, Damer 04:43:55
TMC HalfUltra 25K – Herrer 01:45:15, Damer 01:56:37
TMC Tindløpet- Herrer 01:02:15, Damer 01:16:00

Hvor og når får jeg startnummeret til TMC?

Startnummerutdeling for Tromsø Mountain Challenge skjer på TUIL Arena II i Tromsdalen.

Alle må fylle ut en egenerklæring før startnummer utleveres.  Vi oppfordrer løperne å fylle ut skjemaet på forhånd.

Explo Ekstremløpet og TMC Trippelfredag fra kl. 12:00 til 16:30
Rab Ultra50kmfredag fra kl. 17:00 til 19:00

lørdag fra kl. 07:00 til 07:45

HalvUltra25kmFredag fra kl. 17:00 til 19:00

Lørdag fra kl. 08:00 til 11:30

TMC Tindløpetlørdag fra kl. 12:00 til 18:00

søndag fra kl. 10:00 til 11:30

Hvor gammel må jeg være for å delta på TMC?

Obs: Alder bestemmes av fødselsår, ikke fødselsdato. Dvs at dersom du fyller 12 år det året løpet arrangeres, er du gammel nok til å delta på TMC Ekstremløpet.

Tromsø Mountain Challenge

Explo Ekstremløpet- fra 12 år

TMC HalvUltra 25K- fra 15 år

Rab Ultra 50K- fra 18 år

TMC Tindløpet- fra 15 år

TMC Trippel – fra 18 år

Hva er prisene for påmelding til TMC?

Tromsø Mountain Challenge: 

Explo Ekstremløpet                                      kr 350,-

Explo Ekstremløpet under 16 år                kr 225,-

Rab Ultra 50K                                             kr 900,-

TMC HalvUltra 25K                                     kr 650,-

TMC Tindløpet                                             kr 450,-

TMC Trippel                                                  kr 1400,-

Fra og med 13.08 øker startavgiften for alle løp med kr. 100,-.

Ønsker du å melde deg på? Gå til påmeldingssiden HER.

 

På løpsdagen

Hva er makstiden på de ulike distansene under TMC?

Tromsø Mountain Challenge:

Rab Ultra 50K: Makstid ved kontrollpunkt Tromsdalselva (32km) er 5 1/2 timer (kl.14:30). Dersom man bruker lengre tid må man avslutte løpet her, og ta seg direkte ned til mål ved Tromsø Camping i Tromsdalen. Total makstid for Rab Ultra 50K er 9 timer.

TMC HalvUltra 25K: Makstid for HalvUltra er 6 timer.

TMC Tindløpet: Makstiden er satt til 3 timer.

Hvordan kommer jeg meg til start på Rab Ultra 50K og TMC HalvUltra 25K?

Rab Ultra 50K: Starten går fra Snarbyeidet på fastlandet nordøst for Tromsø. Du kan kjøre selv/få skyss til Snarbyeidet om du ønsker det, eller ta bussen som arrangøren setter opp fra TUIL Arena i Tromsdalen. Bussen går kl 07:50 lørdag morgen. Du kan sette igjen bagasjen din i bagasjeoppbevaringen på TUIL Arena (på eget ansvar). Dersom du har med deg noe ekstra klær/bagasje til start, kan du sende denne tilbake til målområdet med bussen. Husk da å merke bagasjen med startnummer eller navn og mobilnummer. Vi tar ikke ansvar for ev bagasje som kommer bort under arrangementet.

TMC HalvUltra 25K: Starten er ved TUIL Arena i Tromsdalen.

TUIL Arena II: Adressen her er Arthur Arntzens veg 34. Buss rute 20 eller 24 fra Tromsø sentrum, gå av på stoppet som heter Båthavna. Følg Arthur Arntzens veg (langs elva) opp til TUIL Arena – ca 10min til fots.

Hva er påbudt innhold i sekken under Rab Ultra 50K og TMC HalvUltra 25K?

Under Rab Ultra 50K og TMC HalvUltra 25K er det påbudt med sekk, men det er ikke krav til vekt. Påbudt utstyr skal ligge i sekken ved målgang, da dette er nødutstyr/tilleggsutstyr. Benytter du nødutstyret underveis så må det legges i sekken før målgang.

Alle deltakere må ha med:

 • T-skjorte
 • Kart
 • Kompass eller GPS (GPS og kompass i klokke er ikke godkjent)
 • Mat (minimum 150 gram mat må ligge i sekken ved målgang).
 • Vindtett jakke
 • Vindtett bukse
 • Lue
 • Hansker
 • Fløyte
 • Mobiltelefon
 • Drikkeflaske
 • Varmefolie (gjelder ikke HalvUltra25km)

Utstyret i sekken er nødutstyr, da det kan bli utfordrende forhold på fjellet under løpet. Alle deltakerne deltar på eget ansvar, og må selv besørge at de har med nok mat, drikke og varme klær til å ta vare på seg selv i en evt nødsituasjon. Vi minner også om at du er pliktig å hjelpe andre i nød under løpet. Påbudt utstyr skal ligge i sekken ved målgang.

Arrangør gir alle deltakere kart over løypa. Deltakerne i Rab Ultra 50K får utdelt varmefolie. Resten av innholdet til sekken må deltagerne sørge for selv. Sekken kan bli kontrollert ved målgang. Det gis 15 minutter tilleggstid for hvert element som mangler i henhold til innholdslisten.

Deltakerne kan ikke ha egen support i løypa eller motta service fra andre enn arrangørens oppsatte service stasjoner.  Utover dette er det KUN det du har i sekken som kan brukes. Det er heller ikke lov å ha følgeløpere utover de som deltar i løpet.

 

Hvor er det drikkestasjoner under TMC?

Explo Ekstremløpet: Drikkestasjon i mål ved Fjellheisen, det serveres Explo og vann.

Rab Ultra50K: Ingen drikkestasjoner før Tromsdalselva. Det er mange elv langs løypa for å fylle på drikkeflasker. Drikkestasjoner ved Tromsdalselva, Fjellheisen og Svarthammaren. Det serveres vann og Maxim sportsdrikke. Ved Fjellheisen serveres det i tillegg banan.

TMCHalvUltra25K: Drikkestasjoner ved Tromsdalselva, Fjellheisen og Svarthammaren. Det serveres vann og Maxim sportsdrikke. Ved Fjellheisen serveres det i tillegg banan.

TMC Tindløpet: Drikkestasjon ved Tromsdalselva og salen. Det serveres Maxim sportsdrikke og vann. Ingen drikkestasjon på toppen av tinden, vennligst ta med deg det du har behov for.

Det vil serveres drikke etter målgang på alle distanser (med unntak av Tindløpet). På Rab Ultra og TMC Halv Ultra serveres også mat etter målgang.

Hva må jeg gjøre på sjekkpunktene i løpet?

Gjelder for TMU50km samt HalvUltra 25km

Alle løperne skal innom sjekkpunktene i løypa, slik at vi kan kontrollere at du har løpt hele løypa. Nedenfor ser du oversikt over hvilke sjekkpunkter du skal innom på hhv Ultra og Halv-ultra:

 • Trollvassbu (ca. 5km)
 • Nonsbu (ca. 13,5km)
 • Blåkollkoia (ca. 19km)
 • Skarvassbu (ca. 25km)
 • Tromsdalselva (ca. 31,6km)  (HalvUltra ca 6,6km)
 • Inne i Dypdalen hvor løypa tar av mot Bønntuva (ca. 34,8km) (HalvUltra ca 9,8km)
 • Bønntuva (ca. 36,7 km)  (HalvUltra ca 11,7km)
 • Fjellheisen (ca. 40km)  (HalvUltra ca 15km)
 • Under Svarthammaren hvor løypa kommer inn på stien opp Tromsdalen (ca. 45km)  (HalvUltra ca 20km)

 

Løperne plikter selv å registrere seg ved alle sjekkpunkter til funksjonærene.

Etter løpet

Legger dere ut bilder fra TMC?

Ja, vi publiserer noen bilder fra løpene på våre Facebook-sider noen dager etter gjennomført løp. Vi har ikke fotograf som jobber på oppdrag for oss, og er dermed avhengig av å selv kunne ta litt bilder ved start/mål. Dersom andre publikummere eller deltagere har bilder fra løpet som vi kan få dele, så send oss gjerne en mail på info@msm.no.

Er lisens inkludert i startavgiften?

Norges Friidrettsforbund innførte fra 1. januar 2014 lisens for alle friidrettsarrangement i Norge. Det er påkrevd med lisens for alle deltakere.  Les mer om lisensen her.

Lisensen er inkludert i vår startkontingent.  Har du betalt årslisens til Norges Friidrettsforbund kan du søke til Friidrettsforbundet om å få tilbakebetalt engangslisensen.  Dette kan gjøres elektronisk på denne linken.

Får jeg premie for min deltakelse i TMC?

Explo Ekstremløpet:

Alle som fullfører får medalje. I tillegg premierer vi de tre beste kvinner og menn. Det trekkes premier på startnummer. Løyperekord for dame og herre premieres med kr. 1000,-.  Settes det ikke løyperekord vil beløpet bli overført til neste års premiepott. Dvs. økes til kr. 2.000,-, tredje året til kr. 3.000,-.

Rab Ultra 50K / TMC HalvUltra 25K:

Deltakerpremie til alle som gjennomfører. I tillegg vil de tre beste kvinner og menn i Rab Ultra 50K og TMC HalvUltra 25K premieres.

TMC Tindløpet:

Alle som fullfører får deltakerpremie. De tre beste i dame- og herreklassen premieres. I tillegg trekkes det gavepremier blant alle deltakerne.

TMC Trippel:

Den beste kvinne og mann i TMC Trippel premieres.

Om Tromsø

Hvordan kommer jeg meg rundt omkring i Tromsø?

Hos Troms Fylkestrafikk finner du info om bussrutene i Tromsø, du kan kjøpe billetter og fylle på Tromskortet ditt. Du kan blant annet kjøpe enkeltbillett eller en periodebillett på 24t eller 7 dager.

Hva kan jeg finne på i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet oversikt over byens tilbud innen aktiviteter, overnatting, bespisning og shopping. Besøk deres hjemmeside HER. Du kan også laste ned appen deres, Tromsø Official City App, så du kan ha med deg alt av informasjonen når du er på farta!

Er det langt fra flyplassen og inn til sentrum?

Tromsø er en liten øy som er ca 10km fra nord til sør. Flyplassen ligger på selve øya, og med flybuss eller taxi tar det omtrent ti minutter inn til sentrum (noe lengre tid i rushtiden). Alle hotellene ligger også i sentrum, og det er gangavstand mellom disse.

Hvordan reiser man til Tromsø

Om du kommer fra et annet land og skal til Tromsø, så må du fly til Oslo og deretter ta fly videre til Tromsø. Flytiden fra Oslo til Tromsø er ca. 2 timer og det er mange daglige avganger. Om du ønsker å komme sjøveien, så har Hurtigruten anløp i Tromsø, og lokalt kan du for eksempel ta hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes. Det finnes også bussforbindelser fra for eksempel Narvik, Bardufoss, og Alta. Se mer info om reise innad i Troms hos Troms Fylkestrafikk sine nettsider.

Andre arrangement:

Distansesponsor:

Samarbeidspartner:

Coop