25.-27. august 2023

TMC – Tromsø Mountain Challenge

En helg med terrengløp i tøff nordnorsk natur

Påmelding for 2023 er nå åpnet

Tromsø Mountain Challenge er en helg med fire terrengløp over tre dager i Tromsø. Det tilbys fire løp totalt hvor det finnes to motbakkeløp, et ultraløp og et terrengløp. Du kan delta i et enkelt løp, eller prøv deg på hele trippelen. De nordnorske fjella byr på store kontraster: Lettløpt terreng, bratte bakker og steinur, grønne fjellsider og en nydelig fjord utsikt. Her finnes noe for enhver smak og du finner mer informasjon til hvert enkelt løp lengre ned denne siden.
Explo Ekstremløpet

Fredag 25. august 2023
Explo Ekstremløpet er både et motbakkeløp med høyt nivå, samt en folkemarsj for mosjonister og familier. Man løper først på asfalt, før løypen svinger opp mot lilleaksla før man løper opp den populære Sherpatrappa som ble ferdigstilt i 2019. Trappa har 1203 trinn, og er en av de lengste trappene i Norge som er bygget av Sherpaene fra Nepal.

Statistikk
2,4km, 420m stigning
Start: TUIL Arena, Tromsdalen
Mål: Fjellstua på Fløyfjellet

TMC Ultra 50Km (NM Terrengultra 2023)/ TMC HalvUltra 25Km

Lørdag 26. august

Ultra 50K starter fra Snarbyeidet og følger en blanding av flytstier, myr og viddaterreng hele veien til Tromsdalen. Løpet var også Nord-Norges første ultraløp!

Samme dag arrangeres også TMC HalvUltra 25K. Denne traseen er rask og innebærer svært lite teknisk terreng.

Statistikk
Ultra 50K
50km, 1600m stigning
Start: Snarbyeidet
Mål: Tromsdalen

TMC HalvUltra 25K
25km, 980m stigning
Start: Tromsdalen
Mål: Tromsdalen

Løypekart og GPS spor finner du her

NB! Norgesmesterskap i terrengultra inngår i denne distansen i 2023. For å delta i NM må du representere en klubb tilknyttet Norges Friidrettsforbund.Du kan delta i løpet uten å delta i NM.

NB! Under Ultra 50Km og TMC HalvUltra 25Km er det påbudt med sekk/løpevest med forhåndsbestemt innhold. Se mer under FAQ om løpet.

 

TMC Tindløpet

Søndag 27. august

Siste løp i terrengløp helg er et motbakkeløp opp på selve byfjellet Tromsdalstinden, 1238 moh. «Tinden», som fjellet kalles blant de lokale, kan sees fra Tromsø sentrum og er et kjent og vakkert landemerke i Tromsø. Dette er et tøft motbakkeløp.

Statistikk
10,6km, 1238m stigning
Start: TUIL Arena i Tromsdalen
Mål: Toppen av Tromsdalstinden

NB! Alle deltagerne må ha ryggsekk som inneholder drikke, mat, tørr skjorte og vindjakke. Bekledningen i sekken er ment som et sikkerhetsutstyr, da det kan være røffe værforhold ved målgang på toppen av Tromsdalstinden.

TMC Trippel

Fredag 25., Lørdag 26. og Søndag 27. august

For deg som er ute etter en utfordring, eller synes alle løpene høres forlokkende ut, så kan du delta i tre løp på tre dager. TMC Trippel består av Explo Ekstremløpet, Ultra 50Km og TMC Tindløpet.

Statistikk
63km, 3258m stigning

NB! TMC HalvUltra 25Km inngår ikke i TMC Trippel

 

TMC Ultra 50K (NM terrengultra) – 2023
TMC HalvUltra 25K – 2023
TMC Tindløpet – 2023
Explo Ekstremløpet – 2023
TMC Trippel – 2023

Informasjon tilknyttet løpet

Før løpet

Startnummerutdelig TMC

Startnummerutdeling for Tromsø Mountain Challenge skjer på TUIL Arena II i Tromsdalen.

Alle må fylle ut en egenerklæring før startnummer utleveres.  Vi oppfordrer løperne å fylle ut skjemaet på forhånd.

Explo Ekstremløpet og TMC Trippelfredag fra kl. 12:00 til 16:30
TMC Ultra50kmfredag fra kl. 17:00 til 19:00

lørdag fra kl. 07:00 til 07:45

HalvUltra25kmFredag fra kl. 17:00 til 19:00

Lørdag fra kl. 08:00 til 11:30

TMC Tindløpetlørdag fra kl. 12:00 til 18:00

søndag fra kl. 10:00 til 11:30

Aldersgrenser og klasseinndeling TMC

Alder bestemmes av fødselsår, ikke fødselsdato. Dvs at dersom du fyller 12 år det året løpet arrangeres, er du gammel nok til å delta på Explo Ekstremløpet.

Explo Ekstremløpet– fra 12 år.
I Explo Ekstremløpet  er det er 8 klasser – 4 for kvinner og 4 for menn.  12-14 år, 15-17 år, 18-49 år, 50+. Nedre aldersgrense 12 år.

TMC HalvUltra 25K– fra 15 år

Ultra 50K– fra 18 år
Ultra 50K og TMC HalvUltra 25K har to klasser – en for kvinner og en for menn. Nedre aldergrense for disse løpene er 18 år.

TMC Tindløpet– fra 15 år
På TMC Tindløpet er det 2 klasser –  kvinner og menn.  Nedre aldersgrense 15 år

TMC Trippel – fra 18 år

Påmeldingsavgift TMC

Påmeldingsavgift Tromsø Mountain Challenge: 

Explo Ekstremløpet                                    kr 450,-

Explo Ekstremløpet under 16 år              kr 225,-

TMC Ultra 50K                                             kr 950,-

TMC HalvUltra 25K                                   kr 675,-

TMC Tindløpet                                            kr 450,-

TMC Trippel                                                kr 1400,-

Fra og med 01.08 øker startavgiften for alle løp med kr. 100,-.

Online påmelding for Ultra 50km stenger søndag 20. august. For Explo Ekstremløp, HalvUltra 25km og TMC Tindløpet stenger kl. 22:00 torsdag 24. august eller når det ikke er flere plasser ledig (det som skjer først). For NM TerrengUltra 50km stenges påmeldingen 12. august 2023.

Ønsker du å melde deg på? Gå til påmeldingssiden HER.

Norges Friidrettsforbund innførte fra 1. januar 2014 lisens for alle friidrettsarrangement i Norge. Det er påkrevd med lisens for alle deltakere.  Les mer om lisensen her.

Lisensen er inkludert i vår startkontingent.  Har du betalt årslisens til Norges Friidrettsforbund kan du søke til Friidrettsforbundet om å få tilbakebetalt engangslisensen.  Dette kan gjøres elektronisk på denne linken.

 

Forhindret å delta?

Betingelser ved kjøp:

Din bestilling er bindende og ikke refunderbar etter kjøp. For påmelding til et av våre løpsarrangementer gjelder i tillegg:

Bindende påmelding
Påmeldingen til arrangementet er bindende og betalt startkontingent refunderes ikke. Engangslisens til Norges Friidrettsforbund er inkludert i påmeldingsavgiften.

Fram til 21 dager før arrangementet kan startavgiften overføres til neste års løp mot et gebyr på kr. 100,-.  Etter den dato kan man kun overføre ved sykdom eller skade som bekreftes med legeattest.

Administrasjonsgebyr på kr. 100,- må være betalt, og legeattest må da være sendt oss senest en uke etter løpet.

På løpsdagen

Makstider TMC

TMC Ultra 50K: Makstid ved kontrollpunkt Tromsdalselva (32km) er 5 1/2 timer (kl.14:30). Dersom man bruker lengre tid må man avslutte løpet her, og ta seg direkte ned til mål ved Tromsø Camping i Tromsdalen. Total makstid for Ultra 50K er 9 timer.

TMC HalvUltra 25K: Makstid for HalvUltra er 6 timer.

TMC Tindløpet: Makstid er satt til 3 timer.

Transport til start

TMC Ultra 50K: Starten går fra Snarbyeidet på fastlandet nordøst for Tromsø. Du kan kjøre selv/få skyss til Snarbyeidet om du ønsker det, eller ta bussen som arrangøren setter opp fra TUIL Arena i Tromsdalen. Bussen går kl 07:50 lørdag morgen. Du kan sette igjen bagasjen din i bagasjeoppbevaringen på TUIL Arena (på eget ansvar). Dersom du har med deg noe ekstra klær/bagasje til start, kan du sende denne tilbake til målområdet med bussen. Husk da å merke bagasjen med startnummer eller navn og mobilnummer. Vi tar ikke ansvar for ev bagasje som kommer bort under arrangementet.

TMC HalvUltra 25K: Starten er ved TUIL Arena i Tromsdalen.
Explo Ekstremløpet: Starten er ved TUIL Arena i Tromsdalen.
Tindløpet: Starten er ved TUIL Arena i Tromsdalen.

TUIL Arena II: Adressen her er Arthur Arntzens veg 34. Buss rute 20 eller 24 fra Tromsø sentrum, gå av på stoppet som heter Båthavna. Følg Arthur Arntzens veg (langs elva) opp til TUIL Arena – ca 10min til fots.

Påbudt Utstyr

Følgende løp under Tromsø Mountain Challenge har påbudt utstyr;

Under Ultra 50K
TMC HalvUltra 25K
Tindløpet
Påbudt utstyr skal ligge i sekken ved målgang, da dette er nødutstyr/tilleggsutstyr. Benytter du nødutstyret underveis så må det legges i sekken før målgang.

Alle deltakere må ha med:

 • T-skjorte
 • Kart
 • Kompass eller GPS (GPS og kompass i klokke er ikke godkjent)
 • Mat (minimum 150 gram mat må ligge i sekken ved målgang).
 • Vindtett jakke
 • Vindtett bukse
 • Lue
 • Hansker
 • Fløyte
 • Mobiltelefon
 • Drikkeflaske
 • Varmefolie (gjelder ikke HalvUltra25km)

Utstyret i sekken er nødutstyr, da det kan bli utfordrende forhold på fjellet under løpet. Alle deltakerne deltar på eget ansvar, og må selv besørge at de har med nok mat, drikke og varme klær til å ta vare på seg selv i en evt nødsituasjon. Vi minner også om at du er pliktig å hjelpe andre i nød under løpet. Påbudt utstyr skal ligge i sekken ved målgang.

Arrangør gir alle deltakere kart over løypa. Deltakerne i Ultra 50K får utdelt varmefolie. Resten av innholdet til sekken må deltagerne sørge for selv. Sekken kan bli kontrollert ved målgang. Det gis 15 minutter tilleggstid for hvert element som mangler i henhold til innholdslisten.

Deltakerne kan ikke ha egen support i løypa eller motta service fra andre enn arrangørens oppsatte service stasjoner.  Utover dette er det KUN det du har i sekken som kan brukes. Det er heller ikke lov å ha følgeløpere utover de som deltar i løpet.

 

Drikkestasjoner TMC

Explo Ekstremløpet: Drikkestasjon i mål ved Fjellheisen, det serveres Explo og vann.

TMC Ultra50K: Ingen drikkestasjoner før Tromsdalselva. Det er mange elv langs løypa for å fylle på drikkeflasker. Drikkestasjoner ved Tromsdalselva, Fjellheisen og Svarthammaren. Det serveres vann og Maxim sportsdrikke. Ved Fjellheisen serveres det i tillegg banan.

TMCHalvUltra25K: Drikkestasjoner ved Tromsdalselva, Fjellheisen og Svarthammaren. Det serveres vann og Maxim sportsdrikke. Ved Fjellheisen serveres det i tillegg banan.

TMC Tindløpet: Drikkestasjon ved Tromsdalselva og salen. Det serveres Maxim sportsdrikke og vann. Ingen drikkestasjon på toppen av tinden, vennligst ta med deg det du har behov for.

Det vil serveres drikke etter målgang på alle distanser (med unntak av Tindløpet). På Ultra50km og TMC Halv Ultra serveres også mat etter målgang.

Etter løpet

Bilder TMC

Vi publiserer noen bilder fra løpene på våre Facebook-sider noen dager etter gjennomført løp.

Dersom andre publikummere eller deltagere har bilder fra løpet som vi kan få dele, så send oss gjerne en mail på info@msm.no.

Får jeg premie for min deltakelse i TMC?

Explo Ekstremløpet:

Alle som fullfører får medalje. I tillegg premierer vi de tre beste kvinner og menn. Det trekkes premier på startnummer. Løyperekord for dame og herre premieres med kr. 1000,-.  Settes det ikke løyperekord vil beløpet bli overført til neste års premiepott. Dvs. økes til kr. 2.000,-, tredje året til kr. 3.000,-.

Ultra 50K / TMC HalvUltra 25K:

Deltakerpremie til alle som gjennomfører. I tillegg vil de tre beste kvinner og menn i Ultra 50K og TMC HalvUltra 25K premieres.

TMC Tindløpet:

Alle som fullfører får deltakerpremie. De tre beste i dame- og herreklassen premieres. I tillegg trekkes det gavepremier blant alle deltakerne.

TMC Trippel:

Den beste kvinne og mann i TMC Trippel premieres.

Om Tromsø

Transport i Tromsø?

Hos Troms Fylkestrafikk finner du info om bussrutene i Tromsø, du kan kjøpe billetter og fylle på Tromskortet ditt. Du kan blant annet kjøpe enkeltbillett eller en periodebillett på 24t eller 7 dager.

Hva kan jeg finne på i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet oversikt over byens tilbud innen aktiviteter, overnatting, bespisning og shopping. Besøk deres hjemmeside HER. Du kan også laste ned appen deres, Tromsø Official City App, så du kan ha med deg alt av informasjonen når du er på farta!

Vi samarbeider med Best Arctic. Du kan se og book et utvalg av deres aktiviteter her 

Transport fra flyplassen

Tromsø er en liten øy som er ca 10km fra nord til sør. Flyplassen ligger på selve øya, og med flybuss eller taxi tar det omtrent ti minutter inn til sentrum (noe lengre tid i rushtiden). Det er en Flybuss som kjører direkte til sentrum via det fleste hoteller. Druk gjerne bookingkode MSM2023 her .

Det går også vanlige busser til sentrum fra flyplassen, mer info om disse finner du her

Hvordan reiser man til Tromsø

Om du kommer fra et annet land og skal til Tromsø, så må du fly til Oslo og deretter ta fly videre til Tromsø. Flytiden fra Oslo til Tromsø er ca. 2 timer og det er mange daglige avganger. Om du ønsker å komme sjøveien, så har Hurtigruten anløp i Tromsø, og lokalt kan du for eksempel ta hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes. Det finnes også bussforbindelser fra for eksempel Narvik, Bardufoss, og Alta. Se mer info om reise innad i Troms hos Troms Fylkestrafikk sine nettsider.

Best Arctic også tilby følgende reisemuligheter til Tromsø;
Arctic Route fra Rovaniemi https://bestarctic.com/thearcticroute/tromso-rovaniemi-rovaniemi-tromso/
Arctic Route fra Narvik https://bestarctic.com/thearcticroute/tromso-narvik-narvik-tromso/

Andre arrangement:

Distansesponsor:

Samarbeidspartner:

Coop