dato for neste løp

9. januar 2021

Mørketidsløpet

Bli med å løp i blåtimen nord for polarsirkelen! Opplev Norges største vinterløp, og se frostrøyken fra dine 2000 medløpere når dere tar beina fatt i Tromsøs gater. Under Mørketidsløpet løper du midt på dagen i det blå, arktiske lyset som kjennetegner perioden før sola igjen kommer over horisonten. Dette er også en ideell tid for å besøke Tromsø dersom du ønsker å oppleve det vakre nordlyset danse over den mørke himmelen. På Mørketidsløpet kan du velge distanse etter ditt ønske og nivå: maraton, halvmaraton, 10 km eller SATS Mørketidstrim 5km.

Bli med på det første PolarNight Marathon i 2021

Vi gleder oss stort over å introdusere en ekte maratondistanse til Mørketidsløpet! Men dette er langt fra et vanlig maraton. Dette er en naturopplevelse! Deltakerne får virkelig kjenne på mørketiden når de slippes av på yttersia av Kvaløya hvor det knapt finnes bebyggelse eller gatelys. Halve distansen springes langs øde fjorder og gjennom et imponerende alpint landskap. Når løperne krysser brua over til Tromsøya er det ca 9 km igjen til mål i Tromsø sentrum.

Påmelding for 2021 er åpnet!

Controlled and certified by AIMS “Association of International Marathon and Distance Races”.

SATS Mørketidstrim (5km) – 2021
PolarNight Marathon – 2021
Polar Night Halfmarathon – 2021
Mørketidsmila – 2021

Informasjon tilknyttet løpet

Før løpet

Hva er løyperekordene for Mørketidsløpet?

Polar Night Halvmaraton – Herrer 01:10:13, Damer 01:21:50
Mørketidsmila (10km) – Herrer 00:31:50, Damer 00:37:57

Hvor henter jeg startnummeret til Mørketidsløpet?

På løpsdagen 10 – 14.30 i Rådhuset i Tromsø sentrum.  NB! Ta med bekreftelsen på ditt startnummer og ID ved henting av startnummer. Bekreftelsen blir sendt ut på email ca. to uker før løpet.

Hvor gammel må jeg være for å delta på Mørketidsløpet?

Obs: Vi beregner din alder ut i fra fødselsår, ikke dato. Dvs at dersom du fyller 16 det året løpet arrangeres, så er du gammel nok til å delta på halvmaraton-distansen.

Mørketidsløpet: 5km- ingen aldersgrense//10km- fra 12 år//halvmaraton- fra 16 år.

Hva er påmeldingsavgiften til Mørketidsløpet?

Prisene for deltakelse på våre arrangementer varierer etter når du melder deg på og hvilken distanse du skal løpe. Det lønner seg å være tidlig ute, dermed får du rimeligere påmeldingsavgift på våre to største arrangement, desto tidligere du melder deg på.

Distanse Avgift t.o.m 29.02.2020 Fra 1.03.2020 Fra 1.07.2020 Fra 1.11.2020 Fra 1.01.2021
SATS Mørketidstrim 5km  kr    325,00  kr      375,00  kr       425,00  kr       500,00  kr       650,00
Mørketidsmila (10km)  kr    475,00  kr      525,00  kr       575,00  kr       650,00  kr       750,00
Mørketidsmila (10km)    Coop-medlem  kr    380,00  kr      420,00  kr       460,00  kr       520,00  kr      600,00
Polar Night Half-marathon  kr    575,00  kr      625,00  kr       675,00  kr       750,00  kr       850,00
Marathon Kr. 1.300,00 Kr  1.400,00 Kr. 1.500,00

 

Ønsker du å melde deg på? Gå til påmeldingssiden HER.

Jeg kan ikke delta, kan jeg selge startnummeret mitt videre?

Nei, påmelding er personlig og bindende. Når du først har meldt deg på og akseptert våre betingelser, kan du ikke få refundert din påmelding eller endret navn på denne. Løpere som deltar med et startnummer som er registrert på andre enn dem selv, vil bli diskvalifisert.

Dersom du ikke kan delta på grunn av sykdom/skade som dokumenteres med legeattest, er det mulig å få overført påmeldingen til nese års løp. Sende oss en epost på info@msm.no med legeerklæring innen en uke etter løpet.  Et administrasjonsgebyr på kr 100,- tilkommer og må være betalt innen en uke etter løpsdagen. For å betale gebyret kan du bruke denne lenken.

Hvilket vær kan jeg forvente?

Det blir opp til værgudene! Vi anbefaler rett og slett at du sjekker på YR eller Pent.

Er lisens inkludert i startavgiften?

Norges Friidrettsforbund innførte fra 1. januar 2014 lisens for alle friidrettsarrangement i Norge. Det er påkrevd med lisens for alle deltakere.  Les mer om lisensen her.

Lisensen er inkludert i vår startkontingent.  Har du betalt årslisens til Norges Friidrettsforbund kan du søke til Friidrettsforbundet om å få tilbakebetalt engangslisensen.  Dette kan gjøres elektronisk på denne linken.

På løpsdagen

Er det tidtaking under løpet?

Ja, vi bruker EQtiming sitt tidtakingssystem, og rangerer resultatene fra både halvmaraton-distansen og Mørketidsmila (10km). På SATS Mørketidstrimmen (5km) tilbyr vi tidtaking, men ingen rangering.

Hvor lang tid kan jeg bruke på Mørketidsløpet?

Makstid på halvmaraton-distansen er 3 timer.

Er løypene merket under Mørketidsløpet?

Løypa merke med kilometermerking for hver femte km langs løypa.  De siste fem km inn til mål er det merket hver km (nedtelling). Ellers merkes løypa med fakler så fremt været tillater det. Det er løypevakter i alle veikryss. Alle vakter er utstyrt med MSM refleksvest.

Hvor kan jeg oppbevare mine eiendeler under Mørketidsløpet?

Oppbevaring av bagasje skjer på henvist sted i nærheten av startområdet. Bagasjen må merkes med nummerlappen som sitter på startnummeret før innlevering. Startnummeret gjelder som kvittering ved utlevering. Det er ikke tillatt å levere inn store kolli eller bagasje for oppbevaring. Vær obs på at det danner seg lange køer i bagasjeoppbevaringen før start, så vi oppfordrer løperne til å levere fra seg bagasje/klær i god tid. Vi gjør oppmerksom på at bagasje leveres på eget ansvar, og vi vil ikke erstatte evt bagasje/verdigjenstander som kommer bort under løpet.

Klær/gjenstander som legges igjen i startområdet blir ikke tatt vare på.

Hvor finner jeg toaletter under Mørketidsløpet?

Toaletter er kun tilgjengelig før start og etter målgang i nærheten av startområdet. Det er ikke toaletter ute i løypa.

Er det drikkestasjoner under Mørketidsløpet?

Polar Night Halfmarathon: Ved 5 km, ca 10 km, ca 16 km og etter målgang. Mørketidsmila: Ved 5 km og etter målgang. SATS Mørketidstrimmen (5km): Etter målgang.

Hvordan skal man kle seg til Mørketidsløpet?

Været i januar kan variere mye her nord for polarsirkelen. Alt fra flere plussgrader til tosifret minusgrader. Det som er verdt å huske på er at løping gjør deg varm! Dermed anbefaler vi løperne å kle seg lag på lag etter været og temperaturene på løpsdagen. Dersom det blåser surt eller er flere minusgrader, så er dette vår foretrukne løpsbekledning for vinterløping:

Forede vintertights eller vindavstøtende løpebukser, tynn ullongs eller ullshorts, tynne ullsokker, ullskjorte, vindavstøtende løpejakke, en ekstra vest (tynn) dersom du fryser lett, buff/skjerf som dekker nakke/hals, panneband eller lue og tynne ullhansker/votter. Hvert år går diskusjonen på Rådhuset ivrig når løperne henter sine startnummer- skal man løpe med sko med pigger, eller uten pigger? Noen år er kun deler av løypa dekket av is og snø, noe som kan gjøre avgjørelsen ekstra utfordrende.

Hvordan du kler deg under løpet avhenger selvsagt av dine egne preferanser, samt din erfaring med løping under kalde forhold og med potensielt glatt underlag. Vi anbefaler ofte løperne å ta en liten testrunde samme dag eller dagen før løpet for å teste ut forholdene. Da blir det også enklere å bestemme seg for bekledning og om det blir pigg eller piggfritt!

Etter løpet

Får jeg premie for min deltakelse?

Alle deltakerne som fullfører løpet får medalje utdelt ved målgang.

I tillegg er det premier til de tre raskeste i hver aldersklasse for Polar Night Halfmarathon, samt topp tre allover.På Mørketidsmila er det de tre beste damer og herrer som får premie. På SATS Mørketidstrimmen er det tidtaking, men ikke resultatliste rangert etter tid. Premieutdelingen er på Scandic Ishavshotel kl 19.30 på løpsdagen.

Hvor finner jeg resultatene fra Mørketidsløpet?

Resultatene for Mørketidsløpet siden starten i 2005 og frem til i dag, finner du HER.

Hvor kan jeg se bilder fra Mørketidsløpet?

Vi har fotografer som tar bilder for oss under løpet, både ute i løypa og ved mål. Siden fotografene våre forflytter seg under løpet så har vi ingen garanti for at vi får bilder av alle løperne. Bildene kan sees på våre Facebook-sider noen dager etter løpet, når vi er kommet ajour. Følg oss på Facebook for å få våre siste oppdateringer!

På Mørketidsløpet 2019 kommer vår samarbeidspartner Marathon Photos. De tar bilder av alle deltakerne ved målgang, og sender ut tilbud på bildepakker til alle deltagerne i etterkant av arrangementet.

 

Om Tromsø

Hvor kan jeg bo under mitt opphold i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet det meste av byens overnattingstilbud HER, både hoteller, camping og leiligheter. De fleste hotellene ligger i Tromsø sentrum, men sjekk før du booker overnatting. Sentrums-hotellene ligger i gangavstand til både start- og målområdet under Midnight Sun Marathon, Mørketidsløpet og reinkappkjøringa under Samisk Uke.

Hvordan kommer jeg meg rundt omkring i Tromsø?

Hos Troms Fylkestrafikk finner du info om bussrutene i Tromsø, du kan kjøpe billetter og fylle på Tromskortet ditt. Du kan blant annet kjøpe enkeltbillett eller en periodebillett på 24t eller 7 dager.

Hva kan jeg finne på i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet oversikt over byens tilbud innen aktiviteter, overnatting, bespisning og shopping. Besøk deres hjemmeside HER. Du kan også laste ned appen deres, Tromsø Official City App, så du kan ha med deg alt av informasjonen når du er på farta!

Er det langt fra flyplassen og inn til sentrum?

Tromsø er en liten øy som er ca 10km fra nord til sør. Flyplassen ligger på selve øya, og med flybuss eller taxi tar det omtrent ti minutter inn til sentrum (noe lengre tid i rushtiden). Alle hotellene ligger også i sentrum, og det er gangavstand mellom disse.

Andre arrangement:

Generalsponsor:

Distansesponsor:

Samarbeidspartner:

Coop