21. nov 2020 - 21. jan 2021

– virtual edition- Mørketidsløpet

Livet og lyset i Tromsø er preget av sterke kontraster og intense opplevelser. Om sommeren har vi midnattssol, med lange lyse netter hvor solen ikke går ned under horisonten. Om vinteren, når mørketiden omslutter byen og solen ikke kommer over horisonten, er kontrastene enda større. Selv om dagene er mørke, ligger det et spennende fargespill i horisonten. Den offisielle Mørketiden i Tromsø er i perioden 21. november til 21. januar. Selv i denne perioden skjer det mye her Nord. Tromsø er kjent for sitt mangfoldige tilbud av arrangementer, festivaler og uteliv. Dessuten er byen en av de beste stedene i verden å se nordlyset.

For å feire Mørketiden arrangerer vi Mørketidsløpet i begynnelsen av januar. Siden korona pandemien setter begrensninger for deltakelse i år, er det dessverre ikke mulig for alle å være med på løpet 9. januar i Tromsø. Derfor tilbyr vi et alternativ for alle løpeglade i Mørketiden. Det er viktig å komme seg ut og å kose seg med løping også om vinteren. Vi skal arrangere det første virtuelle Mørketidsløpet i perioden 21. november 2020 til 21. januar 2021. Du kan velge mellom fire forskjellige distanser og løpe sammen med ande løpeglade over hele verden, når du vil og hvor du vil. Ta utfordringen og få litt ekstra energi i hverdagen. Bli med.

 

PÅMELDING UTLØPT

DISTANSER

Mørketidstrimmen 5km
Mørketidsmila 10km
PolarNight Halfmarathon
PolarNight Marathon

 

USER GUIDE FOR PolarNight Marathon, english (pdf)

Informasjon tilknyttet løpet

Før løpet

Kan jeg endre min distanse?

Ja, du kan endre din distanse ved å logge inn på «Min side».

Får jeg et startnummer?

Ja, etter du har registrert deg for vårt løp, får du tilsend ditt personlige startnummeret. Du kan skrive startnummeret ut og bruke det under løpet. Del gjerne også startnummeret ditt på Facebook.

Hvor kan jeg løpe?

Du kan løpe hvor du vil, om i byen eller på fjellet, det er helt opp til deg. Hvis du løper når det er mørkt anbefaler vi å bruke refleks. Pass på når du løper i områder med mye trafikk.

! Alle deltakere er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Vi anbefaler å følge myndighetens råd om smittevern. Hold avstand!

 

Hvor kan jeg melde meg på?

Du kan melde deg på her.

Hvilke distanser kan jeg løpe og kan jeg melde meg på flere?

Du kan velge mellom 4 forskjellige distanser. Polarnight Marathon, PolarNight Halfmarathon, Mørketidsmila 10k and Sats Mørketidstrimmen 5k.

Om du ønske det, så kan du melde deg på og løpe flere distanser.

På løpsdagen

Hvilke enheter og apper kan jeg bruke til tidtaking?

Du kan bruke din foretrukne app/ smarttelefon/ treningsklokke/ GPS eller enhet som vil fungere som din «personlig tidtaker». Du kan også bruke plattformer som Strava, Endomondo, Polar, Garmin or Suunto eller andre apper/ enheter som tillater eksport av GPX/TCX filer.

Finnes det en makstid?

Nei, du kan gå,  jogge eller løpe alt du kan – det er helt opp til deg. Eneste krav er at du avslutter løpet dit før 21. januar 2021 klokka 24:00.

Hvordan fungerer tidtaking under løpet?

 1. Registrer deg på vår plattform og får tilgang til din profil
 2. Start din foretrukne app/ smarttelefon/ treningsklokke/ GPS eller enhet som vil fungere som din «personlig tidtaker».

Vennligst sjekk i USER GUIDE FOR PolarNight Marathon, english (pdf)om din enhet kan kobles til vår system.

Vær oppmerksom på at du løper rett antall kilometer. GPS/ aktivitets og Fitness enheter er ofte ikke 100 prosent korrekte. Når du registrere ditt resultat, vil systemet våres analyserer din tid. Hvis du for eksempel har løpt en for kort distanse vil systemet beregne en sannsynlig fullføringstid basert på din gjennomsnittshastighet de siste kilometere. Om du har løpt for langt vil systemet bare kutte der du har oppnådd full distanse.

Du har mulighet å sette din aktivitet på «pause» men systemet vårt vil ta utgangspunkt i den virkelige start- og sluttiden av din aktivitet.

3. Avslutt ditt løp og registrer din tid på «min side».

Du kan koble for eksempel din Strava app mot systemet, laste opp en aktivitetsfil eller legge inn tiden din manuell.

Om du ikke ønsker å publisere din tid i resultatlisten, har du mulighet å registrere ditt løp som fullført uten at tiden blir synlig.

Hvordan kan jeg registrere min tid?

Du registrerer din tid på «min side» ved å trykke «min tid».

Du har 3 forskjellige muligheter å laste opp din tid:

   1. Platform connection
   2. Activity file upload
   3. Manuel time entry

Besøk vår USER GUIDE FOR PolarNight Marathon, english (pdf)for mer informasjon om hvordan du registrerer din tid.

Vær oppmerksom på at du må løpe rett antall kilometer. Når du registrere ditt resultat, vil systemet våres analyserer din tid. Hvis du for eksempel har løpt en for kort distanse vil systemet beregne en sannsynlig fullføringstid basert på din gjennomsnittshastighet de siste km. Om du har løpt for langt vil systemet bare kutte der du har oppnådd full distanse.

Når kan jeg løpe?

Du kan løpe i perioden som er definert som Mørketid i Tromsø, 21. november frem til 21. januar 2021 klokka 24:00. Du må registrere tiden din senest 21. januar 2021 klokka 24:00.

 

Etter løpet

Kan jeg bestille produkter fra Kolleksjonen 2021?

Vi har et utvalg av produkter tilgjengelig for salg på vår webside. Kolleksjonen er produsert av Trimtex, som leverer sportsklær av høy kvalitet og tilpasset til løperne sine behov. Du finner vår kolleksjon her.

Vennligst husk å legge til porto om du ønsker å få bestillingen din tilsendt. Ta gjerne kontakt med info@msm.no om du har spørsmål eller trenger hjelp.

Min tid er ikke korrekt/ jeg er ikke enig i tiden min.

Før du stille spørsmål om ditt resultat ber vi deg å lese nøye gjennom følgende informasjon.

GPS/ aktivitets og Fitness enheter er ofte ikke 100 prosent korrekt. Vi ber derfor om å lese om hvordan tidtakingen og registrering av tid fungerer i vår GUIDE.

Når du registrere ditt resultat, vil systemet våres analyserer din tid. Hvis du for eksempel har løpt en for kort distanse vil systemet beregne en sannsynlig fullføringstid basert på din gjennomsnittshastighet i treningsfilen. Om du har løpt for langt vil systemet bare kutte der du har oppnådd full distanse.

Vi ber om forståelse at tiden fra din enhet kan fravike til en vis grad fra tiden i resultatlisten.

Om du har problemer med å registrere din tid eller spørsmål du ikke fik svar på, ta kontakt via info@msm.no.

Vil jeg få en medalje?

Etter at du har registrert ditt resultat vil du få tilsendt ditt virtuelle diplom på epost. Deltaker medaljen sendes ut i slutten av januar til alle som har fullført sin distanse. Hvis du ikke registrerer noe resultat vil du ikke få tilsendt medaljen. Vennligst sjekk din profil om din oppgitte adresse er korrekt.

Vær oppmerksom på at det kan ta litt tid før du motta din medalje. Det kan være på grunn av forsinkelser i postsystemet som følge av korona pandemien. Om du ikke ha mottatt din medalje i slutten av februar, ber vi deg å ta kontakt med info@msm.no .

Resultater

Vises min tid i resultatlisten?

Det kommer an på. Når du logge deg inn på «Min side» og registrere ditt resultat kan du velge mellom  å publisere din tid eller å vise distansen som «fullført».

Andre arrangement:

Distansesponsor:

Samarbeidspartner:

Coop