dato for neste løp

19. juni 2021

Midnight Sun Marathon

Midnight Sun Marathon vil arrangeres med hensyn til gjeldende smittevernbestemmelser og anbefalinger fra norske myndigheter.  Vi gjør oppmerksom på at vi har endret starttider og løypen. Vi beklager ulempene dette medfører for alle involverte. Ta kontakt om du har spørsmål via info@msm.no.

Frist for påmelding: 1. juni såfremt vi har ledige plasser.

Dato for Midnight Sun Marathon er lørdag 19. juni 2021.  pga. smittevernkrav vil det i år bli store endringer i starttidene for de enkelte distansen.

Våre løyper er kontrollert og sertifisert av AIMS. Hvert år stiller rundt 6000 løpere på startstreken fordelt på fem distanser, men i år kan det bli færre distanser for å begrense deltakerantallet.

Du kan nå velge mellom: Maraton, Mizuno Halvmaraton, Coop Mila (10km).  MSM Minimaraton (4,2km) og Barnas Maraton (800m) vil vi vurdere i mai om vi kan arrangere pga. begrensningene i utendørs arrangement.

«Spennende, unikt og fantastisk: Midnight Sun Marathon er en uforglemmelig arktisk opplevelse»

– Dan Quarrel, Eurosport –

Mizuno Halvmaraton – 2021
Marathon — 2021
Coop Mila (10km) – 2021
MSM Minimaraton – 2021
Barnas Maraton – 2021

Informasjon tilknyttet løpet

Før løpet

Jeg kan ikke delta, kan jeg selge startnummeret mitt videre?

Nei, påmelding er personlig og bindende. Når du først har meldt deg på og akseptert våre betingelser, kan du ikke få refundert din påmelding eller endret navn på denne. Løpere som deltar med et startnummer som er registrert på andre enn dem selv, vil bli diskvalifisert.

Dersom du ikke kan delta på grunn av sykdom/skade som dokumenteres med legeattest, er det mulig å få overført påmeldingen til nese års løp. Sende oss en epost på info@msm.no med legeerklæring innen en uke etter løpet.  Et administrasjonsgebyr på kr 100,- tilkommer og må være betalt innen en uke etter løpsdagen. For å betale gebyret kan du bruke denne lenken.

Hva koster det å melde seg på Midnight Sun Marathon?

Prisene for deltakelse på våre arrangementer varierer etter når du melder deg på og hvilken distanse du skal løpe. Det lønner seg å være tidlig ute. Du får rimeligere startkontingent på våre to største arrangement, jo tidligere du melder deg på.

Påmelding til Midnight Sun Marathon 2021. Prisene inkluderer engangslisens til Norsk Friidrett.

Distance

 

Entry Fee From 01.02.2021 From 01.05.2021 From 01.06.2021
Marathon NOK 870,- NOK 970,- NOK 1070,- NOK 1120,-
Mizuno Halvmarathon NOK 595,- NOK 695,- NOK 795,- NOK 845,-
Coop Mila NOK 470,- NOK 520,- NOK 570,- NOK 620,-
Coop Mila (Coop Norway member) NOK 376,- NOK 416,- NOK 456,- NOK 496,-
MSM Minimarathon adult NOK 370,- NOK 420,- NOK 470,-
MSM Minimarathon adult (Coop Norway member) NOK 296,- NOK 346,- NOK 396,-
MSM Minimarathon u/16 y.o. NOK 295,- NOK 325,- NOK 375,-
MSM Minimarathon u/16 y.o. (Coop Norway member) NOK 236,- NOK260,- NOK 300,-
SNN Childrens race NOK 0,-

Sparebank 1 Nord-Norge dekker startkontingenten for alle på Barnas Maraton

Ønsker du å melde deg på? Gå til påmeldingssiden HER.

 

Hvilket vær kan jeg forvente?

Det blir opp til værgudene! Vi anbefaler rett og slett at du sjekker på YR eller Pent.

Aldersgrenser/klasseinndeling under MSM

Midnight Sun Marathon:  Barneløpet – 0-11år // 4,2km- ingen aldersgrense // 10km- fra 12 år // 21,1km- fra 16 år // 42,2km- fra 18 år.

Alder og klasse bestemmes av fødselsår, ikke fødselsdato.

 

KLASSEINNDELING
Marathon, menn/kvinner: 18-34 år, 35-39 år,40-44 år, 45-49 år, 50-54 år, 55-59 år, 60-64 år, 65-69 år, 70-74 år, 75 år og over.

Mizuno Halvmaraton, menn/kvinner: 16-17 år, 18-34 år, 35-39 år, 40-44 år, 45-49 år, 50-54 år, 55-59 år, 60-64 år, 65-69 år, 70-74 år, 75 år og over.

Coop Mila (10km), menn/ kvinner: 12-14år, 15-17år, 18-34 år, 35-39 år 40-44 år, 45-49 år, 50-54 år, 55-59 år, 60-64 år, 65-69 år, 70-74 år, 75 år og over.

MSM Minimaraton (4,2km): Barn 0-11 år, alle i en klasse.   Menn/kvinner: 12-14 år, 15-17 år, 18 år og over.

Barnas Maraton: Alle i en klasse. Barn fra 0 til 11 år kan delta.

OBS: Din aldersklasse beregnes ut i fra ditt fødselsår, ikke dato. Dvs at dersom du fyller 18 år det året du skal løpe maraton, så er du gammel nok til å delta.

Hva er makstiden jeg kan bruke på mitt løp under MSM?

Makstid på maratondistansen er 5 timer og 30 minutter. På Mizuno Halvmaraton er den 3 timer og 30 minutter. Målportalen stenger kl 02:00 på natten.

 

På løpsdagen

Hva om jeg må bryte eller trenger medisinsk hjelp under løpet?

Midnight Sun Marathon:

Tromsø Røde Kors Hjelpekorps har stasjon hver 5. kilometer. De kan gi medisinsk assistanse. Om du må bryte løpet må du umiddelbart gi melding til en Røde Kors vaktpost om ditt startnummer. Deretter vil du om nødvendig få transport til målområdet. Husk, vi anbefaler at du IKKE starter om du er skadet eller har hatt virus eller feber de siste fire ukene. Alle løpere deltar på eget ansvar.

Hvor finner jeg drikkestasjoner under MSM?

Det vil være drikkestasjoner hver 5. kilometer underveis i løpet. Her serveres vann og Maxim sportsdrikk. Alle stasjonene på maraton og Mizuno halvmaraton har i tillegg bananer. Ved målgang er det drikkestasjon på Stortorget.

 

Er det toaletter tilgjengelig før og under Midnight Sun Marathon?

Det vil være toalett ved alle drikkestasjoner – ca hver femte kilometer. Det er toaletter tilgjengelig i Kulturhuset før start og etter mål, men vær obs på at det vanligvis blir lange køer like før start.

Hvor kan jeg oppbevare bagasjen min under Midnight Sun Marathon?

Oppbevaring av bagasje for løpere som deltar på Maraton, Mizuno Halvmaraton og MSM-Mila(10km) skjer i Kulturhuset. Bagasjen må merkes med nummerlappen som sitter på startnummeret før innlevering. Startnummeret gjelder som kvittering ved utlevering. Det danner seg lange køer i bagasjeoppbevaringen før start, så vi oppfordrer løperne til å levere fra seg bagasje/klær i god tid. Vi gjør oppmerksom på at bagasje leveres på eget ansvar, og vi vil ikke erstatte evt bagasje/verdigjenstander som kommer bort under løpet. Obs: Klær/gjenstander som legges igjen i startområdet blir ikke tatt vare på.

Hvilken merking er det under løpet?

Det er merking for hver kilometer på maraton og halvmaraton, og de siste fem kilometerne på Mila. Merkene teller ned. Første merke på maraton vil være 42 km og indikerer at det er 42 km igjen til mål. Neste vil være 41 km og så videre nedover.

Etter løpet

Hvor finner jeg resultatene fra Midnight Sun Marathon?

Resultatene fra løpet helt fra 1990 og frem til i dag, finner du HER.

Er lisens inkludert i startavgiften?

Norges Friidrettsforbund innførte fra 1. januar 2014 lisens for alle friidrettsarrangement i Norge. Det er påkrevd med lisens for alle deltakere.  Les mer om lisensen her.

Lisensen er inkludert i vår startkontingent.  Har du betalt årslisens til Norges Friidrettsforbund kan du søke til Friidrettsforbundet om å få tilbakebetalt engangslisensen.  Dette kan gjøres elektronisk på denne linken.

Hvor kan jeg finne bilder fra løpet?

MarathonPhotos  er vår offisielle partner som leverer bilder, video og diplom fra løpet. De vil ta bilder av alle løpere ved målpassering i tillegg til at de har fotografer ute i løypa. Bilder kan bestilles direkte på deres webside. Husk et smil til fotografene ved målgang! Vi har også andre fotografer som tar en del bilder for oss under løpet, disse publiseres normalt på våre Facebook-sider noen dager etter løpet, når vi har kommet ajour.

Om Tromsø

Hvor kan jeg bo under mitt opphold i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet det meste av byens overnattingstilbud HER, både hoteller, camping og leiligheter. De fleste hotellene ligger i Tromsø sentrum, men sjekk før du booker overnatting. Sentrums-hotellene ligger i gangavstand til både start- og målområdet under Midnight Sun Marathon, Mørketidsløpet og reinkappkjøringa under Samisk Uke.

Hvordan kommer jeg meg rundt omkring i Tromsø?

Hos Troms Fylkestrafikk finner du info om bussrutene i Tromsø, du kan kjøpe billetter og fylle på Tromskortet ditt. Du kan blant annet kjøpe enkeltbillett eller en periodebillett på 24t eller 7 dager.

Hva kan jeg finne på i Tromsø?

Visit Tromsø har samlet oversikt over byens tilbud innen aktiviteter, overnatting, bespisning og shopping. Besøk deres hjemmeside HER. Du kan også laste ned appen deres, Tromsø Official City App, så du kan ha med deg alt av informasjonen når du er på farta!

Er det langt fra flyplassen og inn til sentrum?

Tromsø er en liten øy som er ca 10km fra nord til sør. Flyplassen ligger på selve øya, og med flybuss eller taxi tar det omtrent ti minutter inn til sentrum (noe lengre tid i rushtiden). Alle hotellene ligger også i sentrum, og det er gangavstand mellom disse.

Hvordan reiser man til Tromsø

Om du kommer fra et annet land og skal til Tromsø, så må du fly til Oslo og deretter ta fly videre til Tromsø. Flytiden fra Oslo til Tromsø er ca. 2 timer og det er mange daglige avganger. Om du ønsker å komme sjøveien, så har Hurtigruten anløp i Tromsø, og lokalt kan du for eksempel ta hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes. Det finnes også bussforbindelser fra for eksempel Narvik, Bardufoss, og Alta. Se mer info om reise innad i Troms hos Troms Fylkestrafikk sine nettsider.

Andre arrangement:

Generalsponsor:

Distansesponsor:

Coop

Sertifisert av:

Samarbeidspartner: