Språk Språk
medaljen2017_300x301

Mørketidsløpet

Løpsåret 2018 fikk en knallstart lørdag 6. januar med rekordmange deltakere under Mørketidsløpet. Løpet ble utsolgt og måtte stenge påmeldingen allerede tidlig i desember 2017, etter en overveldeldende interesse.  

Av de nesten 2150 påmeldte var det nesten 900 utenlandske. Deltakere fra 54 nasjoner hadde sikret seg plass i løpet. De fineste forholdene man kunne ønske seg med -5C, nysnø og lite vin gjorde løpet til en stor opplevelse. Mørketiden og løping under arktiske forhold er blitt svært populært. De tilreisende løperne var spent på løping i vinterlige forhold med snø og glatt underlag, så den tradisjonsrike diskusjonen om pigg/ikke pigg gikk ivrig før start også dette året. 

På halvmaraton var det Tromsø-løperen Kristian Ulriksen som forsvarte seieren fra 2017 med minst mulig margin foran Lasse Aleksander Finstad. I kvinneklassen var det ingen som var i nærheten av Hilde Aders, Tromsø løpeklubb som også forsvarte sin seier fra 2017. På Mørketidsmila tok Eirik Lomås seieren i herreklassen. I kvinneklassen var det Silje Hansen som stakk av med seieren. Også på den korteste distansen SATS Mørketidstrimmen (5km) var det mange raske løpere, men her er det ikke tiden som teller, men å delta.   Se alle resultatene HER.

Påmeldingen til Mørketidsløpet 2019 åpner 15. januar 2018, meld deg på HER.

Reportasjer og artikler fra løpet:

2017:

NRK

Bergens Tidende

Kondis

Nordlys

Sportsmanden

Se flere bilder fra løpet på våre Facebook-sider.

2016:

Reportasjer fra Mørketidsløpet 2016 iTromsø

Bilder fra Nordlys

Samleside i Kondis om Mørketidsløpet

 

 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Levert av CustomPublish AS