Språk Språk
medaljen2017_300x301

Mørketidsløpet

Løpsåret 2017 fikk en knallstart lørdag 07.januar med rekordmange deltakere under Mørketidsløpet. Løpet ble utsolgt og måtte stenge påmeldingen allerede tidlig i desember 2016, etter en overveldeldende interesse.  

Av de nesten 1800 påmeldte var det nesten 700 utenlandske løpere fra 46 nasjoner som hadde tatt turen nordover for å oppleve mørketid og løping under arktiske forhold. De tilreisende løperne var spent på løping i vinterlige forhold med snø, vind og glatt underlag, så den tradisjonsrike diskusjonen om pigg/ikke pigg gikk ivrig før start også dette året. 

På halvmaraton var det Tromsø-løperen Kristian Ulriksen som tok en overbevisende seier, over to og et halv minutt foran nestemann. I kvinneklassen var det ingen som var i nærheten av Hilde Aders, også hun fra Tromsø løpeklubb. På Mørketidsmila tok Eirik Lomås seieren i herreklassen, den tidligere fotballspilleren har bestemt seg for å gi løpingen ett års satsning og håper på å komme under 30 minutter på mila. I kvinneklassen var det knyttet stor spenning til om det var det lokale løpstalentet Yngvild Kaspersen eller tyske Simone Raatz som ville stikke av med seieren. Simone hadde i forkant av løpet varslet at hun var kommet til Tromsø for å vinne, og holdt det hun lovet da hun løp inn til seier på 38:42. Også på den korteste distansen Stamina Mørketidstrimmen (5km) var det mange raske løpere som ikke lot seg affisere av varierende vinterforhold.

Se alle resultatene HER.

Påmeldingen til Mørketidsløpet 2018 åpner 20.januar 2017, meld deg på HER.

Reportasjer og artikler fra løpet:

2017:

NRK

Bergens Tidende

Kondis

Nordlys

Sportsmanden

Se flere bilder fra løpet på våre Facebook-sider.

2016:

Reportasjer fra Mørketidsløpet 2016 iTromsø

Bilder fra Nordlys

Samleside i Kondis om Mørketidsløpet

 

 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Levert av CustomPublish AS