Språk Språk

Lørdag 25. august 2018

Informasjon

Tromsø Mountain Ultra er Nord-Norges første ultraløp. Terrengløpet starter på Snarby og går over fjellene til Tromsdalen. Du vil oppleve vakker nordnorsk natur i en krevende løype.

Påmelding
Link til påmelding

Startavgiften øker fra 1. august

Alle løperne skal innom kontrollpunktene ved:

 • Trollvassbu (ca. 5km)
 • Nonsbu (ca. 13,5km)
 • Blåkollkoia (ca. 19km)
 • Skarvassbu (ca. 25km)
 • Tromsdalselva (ca. 32km)
 • Inne i Dypdalen hvor løypa tar av mot Bønntuva (ca. 35km)
 • Bønnetuva (ca. 37 km)
 • Fjellheisen (ca. 40km)
 • Under Svarthammaren hvor løypa kommer inn på stien opp Tromsdalen (ca. 45km)

  Man må registrere seg ved alle sjekkpunkter til funksjonærene (Gjelder ikke Dreperen). Det vil være servicestasjoner ved alle hyttene, Tromsdalselva og Fjellheisen med servering av Maxim sportsdrikk og vann. Ved Tromsdalselva og Fjellheisen vil det også være bananer og Real Energybar. Drikkebegeret drikkes ved stasjonen eller tas med til neste stasjon. Søppel må legges kun ved angitte stasjoner og IKKE kastes i naturene, men bringes med til mål.  Man kan få påfyll av sportsdrikk på egen flaske på stasjonene. Det finnes mange elver med muligheter for påfyll av vann på egen flaske langs traseen. 

Makstid

Makstid ved kontrollpunkt Tromsdalselva (32km) er 5 1/2 timer (kl.14:30). Dersom man bruker lengre tid må man avslutte løpet her, og ta seg direkte ned til mål ved Tromsø Camping i Tromsdalen.

Total makstid for Tromsø Mountian Ultra50km. er 9 timer.

Makstid for distansen HalvUltra 25km er 6 timer.

Det er ikke mobildekning i hele området, men ved hyttene er det tidvis god dekning. Meld ifra til funksjonær eller til sekretariatet dersom du er nødt til å bryte løpet. Det er viktig slik at vi ikke tror vi mangler løpere. Arrangøren MSM vil være behjelpelig med transport fra bilvei ved der man har brutt.  
 
Påbudt med sekk og ekstra bekledning:

Løpernes sikkerhet er viktig for oss som arrangør. Derfor er det påbudt med sekk og ekstra bekledning (se liste under) for alle løperne. Innholdet i sekken er ikke ment som primær løpsbekledning, men et tillegg til det du har på deg når du starter løpet. Skulle du bli skadet eller oppleve at været blir veldig dårlig under løpet kan innholdet i sekken hjelpe deg i en vanskelig situasjon. Siden innholdet i sekken er ekstra-bekledning så stiller vi krav til at dette ligger i sekken ved målgang. Vi ønsker alle våre løpere en god løpsopplevelse på fjellet! 
 
Alle deltakerne på Tromsø Mountain Ultra 50km og HalvUltra 25km må ha med ryggsekk med følgende innhold:

 Skjorte/genser (varmeplagg)  Kart  Kompass eller GPS (GPS i klokke eller mobiltelefon godtas ikke)  Mat (minimum 150 gram mat igjen i sekken ved målgang)  Vindtett jakke   Vindtett bukse  Lue    Hansker  Fløyte  Mobiltelefon  Drikkeflaske/Drikkesekk (minimum 0,5 liter)  Varmefolie

NB! Alt som er nevnt over skal ligge i sekken når løperen passerer mållinjen.  
 
Sekken kan bli kontrollert ved målgang. Det gis 15 minutt tilleggstid for hvert punkt på innholdslista som mangler ved målgang.   
 
Deltakerne på Ultra 50km får en T-skjorte, varmefolie og kart over løypa av arrangør. Resten må deltagerne sørge for selv. Løperen kan selv velge om dette skal være den tørre trøya i sekken, eller om de ønsker å ha med seg annet tørt plagg/varmeplagg. HalvUltra25km får varmefolie og kart, men ikke skjorte.   

Klasser:
Det er to klasser - en for kvinner og en for menn
Nedre aldergrense er 18år for å starte på HalvUltra 25km og Ultra50km (født 2000 eller før).

Startnummerutdeling:
Fredag 24. august 12:00 – 16:30 på Tromsø Camping.

Forfall:
Startkontingent refunderes ikke.
Ved skade/sykdom kan lege erklæring sendes MSM sekretariatet på info@msm.no innen en uke etter løpet, og vi vil overføre startkontingent til neste års løp mot et gebyr på kr. 100,-.

Starttid:
Kl. 09:00 Fellesstart Tromsø Mountian Ultra50km på Snarbyeidet.
Kl. 12:00 Fellesstart HalvUltra 25km ved Tromsø Camping i Tromsdalen.

Transport:
Bussavgang kl. 07:50 fra Tromsø Camping til Snarby.
Deltakerne kan sende bag/klær tilbake til mål med samme bussen.

Eget ansvar:
Alle løpere stiller til start på eget ansvar, og må fylle ut egenerklæringsskjema når startnummer utleveres.

Premiering:
Deltakerpremie til alle som gjennomfører. I tillegg vil de tre beste kvinner og menn premieres i Tromsø Mountain Ultra50km. og Tromsø Mountain Halv Ultra 25km.

Premiering Tromsø Mountain Trippel:
Den beste kvinne og mann i trippelen premieres.
Alle som fullfører trippelen får en Tromsø Mountain Challenge diplom.


 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Levert av CustomPublish AS